Wednesday 22 April 2009

Chat pe bitzi reloaded :)

Scria cineva ( nu dam nume :) despre chat-ul pe internet si cum poate strica el comunicarea dintre oameni. Cred ca discutia e mai larga si poate fi extinsa la internetul in sine.
Internetul e vast, cam oricine poate pune orice pe internet iar cenzura este putina sau chiar inexistenta. Pe langa continutul disponibil oricui sunt numeroase site-uri pe baza de user si parola care au un continut care de multe ori e chiar si ilegal. Atunci, ca in multe alte cazuri depinde doar de noi cum folosim acest intrument. Poti sa te informezi pe wikipedia, sa te uiti la ceva dragut pe youtube sau poti cauta informatii despre cum sa faci o bomba (da , se gaseste si asa ceva) .
Acum revenind strict la chat si la cunoscutul altor persoane pe internet. Partea pozitiva e ca poti sa cunosti oameni noi pe internet, iti poti face prieteni ( sau dusmani ) pe care n-ai fi avut altfel ocazia sa ii cunosti in viata reala. Fie ca sunt din alt oras, fie ca nu ati fi avut altfel cum sa faceti cunostinta. Inca un lucru pozitiv e ca de multe ori pe internet ai ocazia sa-ti faci o idee despre o persoana inainte sa o cunosti in lumea reala. Poti sa intri pe un forum si vei lua legatura cu oameni cu pasiuni comune .... posibilitatile sunt multiple.
Desigur ca la orice lucru exista si dezavantaje. Poate pe internet iti faci o parere despre cineva si esti apoi dezamagit cand o/il vezi in persoana. Poate pe internet era mai cumunicativ si cand va intalniti nu zice mai nimic. Asta poate fi din cauza ca persoana respectiva e mai timida si ii e mai greu pana se obisnuieste cu prezenta ta fizica, e mai usor pe internet :). Exista si sanse ca cineva sa minta si sa fie pe internet altcineva , si asta e mai usor pe internet sa minti si sa spui povesti. Pana la urma insa asta ti se poate intampla si daca ajungi sa cunosti pe cineva in lumea reala. Daca o persoana e sincera probabil ca va fi sincera si pe internet si pana la urma iti cam dai seama daca e sincera sau nu.
Eu zic ca internet si implicit chat-ul pot fi si o chestie buna si o chestie rea. Poate da dependenta si vei ajunge sa-ti traiesti viata pe net, stand la taclale pe mess sau poti cunoaste oameni pe care n-ai fi avut altfel ocazia sa-i cunosti, de multe ori cei cu care ai in comun ceva, o pasiune. Depinde doar de tine pana la urma asa cum si in viata reala depinde de tine ce prieteni iti faci si ce oameni alegi.

No comments: